Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositorio.ucb.br:9443/jspui/handle/123456789/9694
Type: Artigo
Title: Chia: uma revisão bibliográfica
Author(s): Lima, Thalita Barbosa de
First Advisor: Cerqueira, Marcus Vinicius Vasconcelos
Summary: Este trabalho apresenta uma revisão bibliográfica sobre a Salvia Hispânica que é uma semente conhecida como “chia”. Uma semente rica em componentes que tem ações funcionais como ômega-3 e fibras solúveis, também contém em sua composição cálcio, ferro, potássio, magnésio, fósforo, zinco, cobre, manganês, proteínas proporcionando todos os aminoácidos essenciais. A semente não contém glúten e não contém fatores anti-nutricionais. Sendo uma excelente semente com vários benefícios para consumo humano.
Abstract: This paper presents a literature review about Salvia Hispanica is a seed known as "chia". A seed-rich components that have functional actions such as omega-3 and soluble fiber in its composition also contains calcium, iron, potassium, magnesium, phosphorus, zinc, copper, manganese, protein, providing all essential amino acids. The seed is gluten-free and contains no anti-nutritional factors. Being an excellent seed with various benefits for human consumption.
Keywords: Salvia hispânica
Sementes
Chia
CNPq: CNPQ::CIENCIAS DA SAUDE::NUTRICAO
Language: por
Parents: Brasil
Publisher: Universidade Católica de Brasília
Institution Abbreviation: UCB
Department: Escola de Saúde e Medicina
Program: Nutrição (Graduação)
Citation: LIMA, Thalita Barbosa de. Chia: uma revisão bibliográfica. 2012. 10 f. Artigo (Graduação em Nutrição) – Universidade Católica de Brasília, Brasília, 2012.
Access Type: Acesso Aberto
URI: https://repositorio.ucb.br:9443/jspui/handle/123456789/9694
Document date: 8-Jun-2012
Appears in Collections:Nutrição (Graduação)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ThalitaBarbosaDeLima.pdfArtigo358 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.